FILM MUSIK

Από το δελτίο τύπου της Puzzle Musik

O κιθαρίστας και συνθέτης Σωτήρης Δεμπόνος – μουσικός με θητεία στη σκηνική και κινηματογραφική μουσική – παραδίδει την καινούργια του δουλειά μόλις 7 μήνες μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου Far West- Tribal Dances (Hitch-Hyke).
film music coverΜε το Film Musik ο Δεμπόνος εμπλουτίζει την δισκογραφία του με ένα άλμπουμ που ενώ φέρει την ιδιαίτερη – αναγνωρίσιμη σφραγίδα του, είναι διαφορετικό από ότι έχει κυκλοφορήσει ως τώρα.
Ο Σωτήρης υπογράφει σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής και τα έξι κομμάτια του Film Musik στα οποία αν και εντοπίζονται συγγένειες με τη σκηνική ή/και τη cinematic μουσική, εντούτοις δένουν σ’ ένα σύνολο που είναι μάλλον μάταιο να προσπαθήσει κανείς να το χαρακτηρίσει μονολεκτικά.
Πρόκειται για υλικό υποβλητικό και πολυεπίπεδο, απρόβλεπτο στις μεταμορφώσεις του. Το ξυλόφωνο, τα κρουστά και η κιθάρα δημιουργούν τοπία που μεταλλάσσονται με κάθε ακρόαση. Αν και κυριαρχεί η ζεστασιά των φυσικών οργάνων, δημιουργείται η εντύπωση της ηλεκτρονικής μουσικής. Κι αυτή την εντύπωση παραδόξως… ενισχύει (αντί να διαλύει) η καταλυτική παρουσία του νέι, της βιόλας και του βιολιού. Αποτέλεσμα: η περιπλάνηση στα αυλάκια του Film Musik δημιουργεί κάθε φορά διαφορετικά συναισθήματα και διαφορετικές εικόνες ανάλογα με την εκάστοτε διάθεση του ακροατή.
Την ιδιαιτερότητα αυτής της έκδοσης έρχεται να υπογραμμίσει και το video με τίτλο περί αισθήσεων και αισθητών που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή. Πρόκειται για ένα έργο διάρκειας 23’36” (όσο δηλαδή ακριβώς και η διάρκεια της μουσικής) που γυρίστηκε και μονταρίστηκε από τον Socos. Ο ίδιος ο Socos λέει σχετικά:
«Πρόκειται για εικόνα βασισμένη στη μουσική κι όχι το αντίστροφο όπως συμβαίνει συνήθως. Είναι αυτό που προέκυψε μετά από τις πρώτες ακροάσεις του υλικού. Μια εκδοχή. Αν το έφτιαχνα τώρα – που έχει μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα – θα προέκυπτε μια άλλη εκδοχή. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί την δική του».
Το Film Musik κυκλοφορεί σε 10” δίσκο βινυλίου. Περιλαμβάνεται κι ένα cd-r που περιέχει τα κομμάτια σε μορφή mp3 καθώς και το video περί αισθήσεων και αισθητών του Socos – εμπνευσμένο από το Film Musik. Η έκδοση είναι συλλεκτική και κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.
Η ηχογράφηση έγινε από τον ίδιο το Σ. Δεμπόνο σε Home studio ενώ τις μίξεις έκανε ο Αντώνης Λιβιεράτος στο hobART phase studio.

Στο Film Musik παίζουν οι μουσικοί:
Σ. Δεμπόνος: ηλεκτρική και κλασσική κιθάρα, ηλ. μπάσσο, synths, λούπες
Χαρά Δημοπούλου: φωνητικά
Νατάσσα Δίπλα: τύμπανα, μεταλλόφωνο
Γιώργος Κίτσιος: βιολί, βιόλα
Σοφία Κομποτιάτη: νέι

Side A
1. I
2. II
3. III

Side B
1. IV
2. V
3. VI

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για νέα, εμφανίσεις, εκδόσεις, προσφορές.   Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη σελίδα από το menu. Το μήνυμα αυτό δεν θα ξαναεμφανιστεί στην περιήγησή σας.

Η Εγγραφή σας στην newsletter ήταν επιτυχής

Εγινε κάποιο λάθος. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά

Οι πληροφορίες που δίνετε σ' αυτήν τη φόρμα επικοινωνίας θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. Δεν θα κοινοποιηθούν σε άλλους και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για άμεση επικοινωνία μαζί σας. Ευχαρστώ για τη συμμετοχή. Σωτήρης Δεμπόνος