Οι ηλεκτρονικοί χοροί μιας περίεργης φυλής που κατοικεί σε ένα νησί κάπου στα Δυτικά...

FAR WEST -Tribal Dances

από το δελτίο τύπου της Ηitch-hyke

Αν εφαρμόσουμε τη θεωρία του Τζακ Κέρουακ για την Αμερική – ότι δηλαδή…γέρνει κάπως προς τα αριστερά, όπως κοιτάμε το χάρτη, με farwest coverαποτέλεσμα όλα τα «κατακάθια» και τα «unamericans» να μαζεύονται στη Δυτική Ακτή – στα δικά μας, θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι για ριζοσπαστικά πράγματα από το δικό μας West Coast…

…μία πραγματικά ρηξικέλευθη μουσική που μόνο από την Ελλάδα θα μπορούσε να προέρχεται και δεν μας ξαναθυμίζει την… oriental μας παράδοση είναι γεγονός: το «Far West: tribal dances», μια δουλειά που ο Σωτήρης Δεμπόνος έψαχνε επί χρόνια, κυκλοφορεί τώρα από την Hitch-hyke και προσφέρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα ακούσματα της χρονιάς, ένα πρωτότυπο fusion παράδοσης και πρωτοπορίας που ανοίγει τα μυαλά και τις αισθήσεις.

Φανταστείτε την ηχώ από τα μαντολίνα, τις χορωδίες και τις μπάντες πνευστών της Επτανησιακής παράδοσης, όπως τα αποτύπωσε ο Δεμπόνος στις ηχογραφήσεις που έκανε σε ταβέρνες και στους δρόμους της Κεφαλονιάς, να σβήνει μέσα στα ζεστά, jazzy groove των samples και των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών, σε ένα φευγάτο, αρκούντως ρομαντικό και πέρα για πέρα προσωπικό κοκτέηλ που θα ζήλευε και ο, εξίσου Κεφαλλονίτης συμπαραγωγός του, Αντώνης Λιβιεράτος.

Στο μοναδικό τραγούδι του δίσκου τραγουδάει η Σαββίνα Γιαννάτου.
Eat my dust Amon Tobin!

Σωτήρης Δεμπόνος: Ηλ. κιθάρα, μαντολίνο, λούπες, samplers, sound editing.

01 you’ ve built your nest too high/ intro
02 koutavos/ a lake dance (player)
03 lithostroton/ a street dance
04 mavra matia/ a love dance (player)
05 vallianos square/ an elegant dance (player)
06 the wedding ball/ a merry dance (player)
07 m’ aparnithikes/ a desolation dance
08 pessadiana/ a sea dance
09 captain storm/ a naval dance
10 enos/ a mountain dance
11 de bosset bridge /a farewell dance

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για νέα, εμφανίσεις, εκδόσεις, προσφορές.   Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη σελίδα από το menu. Το μήνυμα αυτό δεν θα ξαναεμφανιστεί στην περιήγησή σας.

Η Εγγραφή σας στην newsletter ήταν επιτυχής

Εγινε κάποιο λάθος. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά

Οι πληροφορίες που δίνετε σ' αυτήν τη φόρμα επικοινωνίας θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. Δεν θα κοινοποιηθούν σε άλλους και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για άμεση επικοινωνία μαζί σας. Ευχαρστώ για τη συμμετοχή. Σωτήρης Δεμπόνος